10 motive să ne mutăm pe Marte

Dacă e apă, sigur e și săpun pe undeva, așa că toti aia care se topesc daca se  spală mai des decat de Paște și Crăciun vor prefera să rămână pe planeta cu tramvaiul 41.

Atâta timp cât nu s-a descoperit încă petrol, țarambeții cu SUV-uri  vor rămâne pe Pământ.

Dacă țărănoii cu ceasuri de firmă și vapoare de mașini stau acasă, și pițipoancele vor sta acasă.

Din câte înțeleg, nu prea sunt femei pe acolo, deci nici cocalarii plecați la agățat nu ne vor încurca.

Dacă  planeta nu e populată, nici audiență pentru televiziuni nu există, deci pe Marte avem șanse să scăpăm de trio-ul formidabil Capatos-Măruță-Gherghe.

Suntem pe altă planetă, deci treaba aia cu Mercur retrograd nu mai  există. Yes!

Ziua marțiană durează cu jumătate de oră mai mult decât cea terestră. În sfârșit, poate găsesc și eu timp să merg la sală!

Gravitația pe Marte e 37% din Gravitația pe Terra. Yuhuuu, deci cântăresc de trei ori mai puțin decât aici? Fără diete, fără nimic?

Vă dați voi seama ce jumping jacks  faci la sală cu gravitația asta?

Anul marțian e de două ori mai mare ca anul terestru. Perfect, pe Marte am 20 de ani! Vreau să fiu marțiancă, vreaaaau!

Water-on-Marsc

3 comentarii

 1. diana spune:

  Simpatic articol,ca si celelalte de altfel:)Dar am o singura nedumerire? Chiar era necesara treaba cu moldovenii?din cate stiu problema cu igiena este una de nivel national,nu doar in Moldova…E trist sa vezi generalizari din astea care sincer nu te ridica,ci te trag in jos ca om. Cum ai facut asta cu moldovenii,la fel poti gasi pentru fiecare zona a tarii,dar asta nu te face mai bun sau mai destept,ci poate mai norocos ca nu te-ai nascut in locul nepotrivit sau ai avut alta sansa si alta educatie.

 2. Barba Capri's spune:

  O fi apă, s-o găsi şi vreo coajă de săpun pe acolo pe undeva pe fundul unui crater, dar nu e RADET! Dacă nu e RADET, apă caldă, NEMA!… Căldură, NEMA! Repartitoare, NEMA!… Revizii, NEMA! …Facturi de întreţinere, NEMA! Şi nu e nici curent, că n-are cine să lase uşa deschisă sau geamul să facă curent. Iar afară, e ca înăuntru; adică vreo -63 grade Celsius – la umbră.
  Se spune că cel care va descoperi apa caldă pe Marte, va primi premiul Nobel- sper să nu fie moldovean. Oricum moldovenii sunt buni conducători de căldură şi electricitate, dar cum pe Marte nu există nici una , nici alta, prezenţa lor va fi sporadică până la inventarea tramvaiului.
  Că n-o fi petrol, poate! Dar primii care au ajuns pe Marte au fost ţiganii în căutare de fier vechi. Chiar lângă craterul Gusev, se vede cu ochiul liber, un munte de fiare care aşteaptă să ia drumul străinătăţii. SUV-uri nu, căruţe cu coviltir da!
  Anul trecut, de Crăciun, s-a inaugurat prima casă cu ‘ţurţudule’ dar în ea nu s-a mutat nimeni deocamdată pentru că deşi avea fire destul de lungi, nu s-a găsit de unde să se fure curent.
  Femei nu prea sunt, sunt mai mult fete dar sunt măritate, să ştii! Au primit verigheta înainte de a se naşte.
  Cât despre programele tv, Capatos – Măruţă – Gherghe, ‘nu se prinde!’.În schimb, Taraf, Mynele şi Mega manele live se prinde fără purici stereo dolby sistem!!!
  Chiar dacă ziua Marţiană e cu o juma de oră mai mare, vestea proastă e că la ei Codu’ Muncii, prevede un program zilnic de opt ore jumate, cinci zile pe săptămână, 24 de luni ‘pământeşti’ pe an. Iar ca să ieşi la pensie, vechimea minimă este, nu ca la noi, de 25 de ani. Vechimea minimă în câmpu’ muncii e de 50 de ani. Au păstrat doar vârsta de pensionare de 65 de ani. Deci, ca să prinzi pensia, trebuie să faci şcoala şi facultatea intrauterin. Iar dacă maica ta nu găseşte de lucru pentru tine până să te naşti, e obligată să te înscrie la şomaj din prima zi de naştere. Acest sistem marţian a adus STATULUI următoarele avantaje:
  – certificatul de şomaj este şi certificat de naştere.
  – indemnizaţia de şomaj e şi indemnizaţie de naştere
  – statu’ nu construieşte şcoli, grădiniţe, creşe, facultăţi, pentru că nu are nevoie.
  – nu există manuale, iar programu’ cornu şi laptele a fost transformat în ‘placenta şi laptele’.
  – Profesorii au fost transferaţi la Ministerul de interne pentru a ridica gradu’ de cultură al instituţiei.
  – banii economisiţi de la Învăţământ au fost investiţi în studii de fezabilitate şi consultanţă pentru autostrăzi. Pentru că aici autostrăzile chiar există! Datorită faptului că aici nu bate vântul, urmele cailor se văd până hăt…la orizont.
  Şi da! Gravitaţia pe Marte e doar 37% din gravitaţia Terrei, dar ca să poţi merge pe drum şi să nu zbori, trebuie să te îngraşi cu 63%, nu să slăbeşti. E o chestie de bun simţ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.