ca a fost la Antipa dar nu a vazut fluturii

Recunosc, am mers la Antipa cu prostii si prejudecati in cap. M-am mai intersectat cu expozitia The Human Body acum vreo trei ani, parca, in Viena, dar ideea de a o vizita a ramas doar o idee. Ca pe toti oamenii care iubesc viata, ma inspaimanta moartea. Expozitia de la Antipa, insa, nu are nimic de-a face cu moartea. Este plina de viata: sunt copii care privesc uimiti, cu ochii mari exponatele, de adolescenti care-si dau coate si se hlizesc, de oameni care vin sa se descopere dintr-un cu totul alt unghi.
Am plecat de acolo fascinata de ce am vazut , usor ingandurata si usor nelamurita. Am vazut fiecare oscior, fiecare nerv si fiecare vena a mea chiar acolo, in fata ochilor mei, am inteles de ce ma doare fiecare muschi dupa ora de cardio, am inteles de ce nu pot manca un tort intreg la o masa desi mi-as dori uneori sa pot face asta, am vazut corpul uman felie cu felie, os cu os, vena cu vena dar ceva tot nu am inteles: unde stau fluturii din stomac?

si un sfat zic eu, bun: daca vrei sa te lasi de fumat, viziteaza expozitia.

3930260354_148d1da8de_opoza de aici

4 comentarii

  1. Javra spune:

    În duoden. Fapt verificat ştiinţific…

  2. Adrian Manea spune:

    Ştie Adela ce spune. Ai încurcat un pic borcanele. E dovedit ştiinţific că fluturii erau cazaţi în duoden pe vremea lui homo erectus. După ce s-au mai deşteptat un pic, pe vremea lui homo sapiens, şi au înţeles că dragostea trece prin stomac, atunci au migrat în consecinţă. q.e.d.

  3. barbu spune:

    am vizitat expozitia si tot nu m-am lasat de fumat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.