Baba, the wurst rider

In blocul in care locuiam inainte, in fiecare zi mirosea a prajeala. A oua prajite, a omlete, a carnati prajiti, a pui prajit, a kaiser topit in tigaie. De cate ori deschideam geamul, o putoare de prajeala ne invada casa. Sub noi, o baba  care a fost colega de banca cu Tudor Vladimirescu.  Cu atata colesterol prajit, ficatul babei era un mister pentru toata scara, in prima faza, apoi, pentru tot blocul. Cum putoarea de oua prajite era atat de puternica incat daca cei din blocul vecin o simteau direct in ficat cand ieseau pe balcon sa-si intinda rufele, in scurt timp s-a dus vestea despre baba cu ficatul de fier. Cum baba batea usor spre 80 de ani si era mai vioaie ca o asistenta  in platou la Capatos, au inceput imediatspeculatiile. Scara doi sustinea ca nu a fost vaccinnata in viata si de aia avea un  metabolism de 18 ani la varsta ei, scara unu sustinea ca nu a luat in viata ei medicamente. Scara trei a vrut s-o scoata pe aia cu raw-veganismul, dar faptele evidente i-au sarit imediat in cap. La urma urma ei, baba nu prajea brocolli si pastarnac.

S-a facut o comisie care sa investigheze misterul in cauza si a fost trasa la sorti o echipa de kamikaze cu ficatul mai rezistent care sa patrunda, sub diverse motive, in barlogul bestiei si sa incerce sa afle cum de baba e bat de sprintena si n-are nici pe dracu la varsta ei. Tot ce au aflat a fost ca ouale prajite merg bine dimineata cu gogosari murati. Academicienii au inceput sa-si pregateasca tomurile, poate eram cu totii in pragul unei descoperiri epocale in zona tratamentului cancerului cu trei guri de apa pe zi si vindecarii diabetului cu coaja de cartof.

A venit chiar si o domnisoara de la o revista medicala sa faca un material cu minunea fara colesterol, dar sperantele omenirii au fost naruite brusc de un drac de copil care, urmarind prin crapatura usii ce face baba-minune, a aflat adevarul pe care a si venit sa-l strige in gura mare, cand toata scara era la coada la intretinere: ” Tanti Ani, la baba Prajeala vine  in fiecare seara un domn cu blugi si geaca  misto”.

Pai da, niciun mister si nicio revolutie medicala. Pur si simplu, baba  avea un gacic cam cu douazecisi de ani mai tanar pentru care prajea toate ororile alea si pe care-l servea cu colesterol in forma bruta si, speram noi, cam atat.

17134668c17bc697b3a2f4723eac7d95

 

 

 

3 comentarii

  1. Cronicarul spune:

    „Colega de banca cu Tudor Vladimirescu” – foarte tare asta :)))

  2. Jo spune:

    Habar n-aveti… Ala nu era gagiu’su, ci fi-su pe care il tinea scarba aia de nora numai pe salate, ca ii crescuse colesterolu’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.