ca e mai greu sa descaieri bunici decat sa schimbi scutece

Cand  se naste un copil primul lucru pe care trebuie sa-l invete parintii nu este sa schimbe scutece ci sa descaiere bunicile. Bunica din partea lui, mai retrograda si mai in varsta, ii mai pune copilului o caciulita ca e curent si-l trage la urechi. Bunica din partea mamei, mai tanara si  cu mintea putin mai deschisa, i-o da jos ca transpira si raceste.

Iritat de schimbari, copilul trage brusc un chiot si incepe sa urle. Alertate, dar fericite ca pot fi utile micului brotac si cum asta pare sa fie ultima lor misiune pe lumea asta,  bunicile sar amandoua in acelasi timp si se dau cap in cap incercand sa ajunga la copil.

” Are colici!” decreteaza  bunica paterna si ii infige in gura ceaiul anti-colici. Ala urla si mai tare, ceea ce o face pe bunica materna sa intervina superioara: ” Are pe naiba colici! Are gaze!” si nici una, nici doua il insfaca si-l bate pe spate. Boracul urla in continuare.

” Vezi ca nu stii? Ia da-te la o parte!” ranjeste bunica paterna si ii insfaca sugarul din brate. ” Pe vremea mea cand copiii plangeau se leganau pe perna, pe picioare”. Ia  o perna decorativa, si-o pune pe picioare si copilul pe ea si incepe sa-l hatzane  cu furie. Copilul, vazandu-se  si cu creierii zgaltaiti, urla si  mai abitir.

” Eu cred ca vrea doar putina atentie!” zice bunica materna si pana sa si-l apere aialalta, i-l ia de pe picioare si incepe sa se plimbe cu el prin casa, povestindu-i ce frumoasa era ea cand era mireasa. Deloc impresionat, copilul urla cu sughituri.

” Stiu! A facut pe el!” striga bunica paterna si  ii infinge copilului mana in pampersi, cautand dovezi solide, vorba unei reclame proaste. Dovezi care se lasa insa, asteptate.

Bunica materna ia copilul si fuge cu el la mama, urland iluminata: „II E FOA-ME! ”

„BA II E SE-TE!” striga bunica paterna, smulgand copilul de la sanul mamei.

Mama, care in tot acest timp le-a privit pietrificata, se invineteste la fata de furie si urla: ” Iesiti  dracului afara! Acum! Amandouaaaaa!”

Pana si copilul s-a oprit din plans, surprins de reactie.

Cu mainile inca inclestate pe bietul sugar, femeile se aliaza pentru prima data si spun intr-un glas: ” Saraca! Are febra laptelui!”

flip_off_baby

Un comentariu

  1. Nico D spune:

    Oooooo daaaaaa!!!! Imi amintesc perioada! Eu le-am dat afara si le-am ținut afara primul an! Apelam doar dc aveam chef sa plecam undeva! Doar una si doar fără noi de fata, ca altfel o luam razna! :-))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.