cand vor fi pe bune femeile egale cu barbatii

Desi s-au luptat secole la rand, desi au obtinut dreptul la vot, femeile inca nu sunt cu adevarat  egale cu barbatii. Candva, insa, vor fi, dar nu acum, si nici in viitorul apropiat. De fapt, nimeni nu stie cand se va intampla asta. Poate maine, poate anul viitor, poate cand abia vom coloniza un alt sistem solar.

Acel moment nu va veni cand vom fi platite la fel ca barbatii, nici daca vom avea  20 de ani la rand doar presedinti de sex feminin. Nu vom fi egale cu ei nici macar daca se rescrie Biblia si  fetitele vor fi trecute prin altar la botez, ca baietii si nici daca vom avea preotese in biserici sau campionat mondial de shopping.

Sa presupunem prin absurd ca, la un moment dat in viitor, stiinta va evolua atat de mult incat va face posibil ca un barbat sa nasca si sa alapteze, dar nici atunci nu vom fi la fel ca ei. Nici macar daca ar fi  la fel de multe cofetarii in lume cate berarii sunt si nici daca ar exista injuratura ce pi**a mea.

Nici daca am fluiera barbatii pe strada si i-am striga papusel!, nici daca i-am inghesui prin autobuz si le-am pune mana pe fund, tot nu am fi egale cu barbatii.

Putem visa cu ochii deschisi la ziua in care robotii vor face toata treaba casnica in locul nostru, vor face lectii cu copiii si vor merge in locul nostru la sedintele cu parintii, dar nici atunci nu vom fi cu adevarat egale cu barbatii.

Putem fuma pe strada ca ei, putem scuipa seminte la filmele de dragoste, putem sa ne aranjam ostentativ chilotii tanga intrati in cur in timp ce mergem, dar va fi zadarnic. Niciunul din aceste gesturi nu ne va face egale cu ei.

Nu vom fi la fel ca ei nici cand in Romania un concurs de talente va fi castigat de o femeie si nici cand vom vedea la TV prima reclama cu barbati care-l fluiera pe musculos sa curete WC-ul in locul lor sau care gatesc cu dragoste pentru familie.

Putem s-o luam si noi razna la 40 de ani, sa divortam si sa ne luam iubiti de varsta copiilor nostri, dar nici atunci noi nu vom fi egale cu barbatii.

Si asta pentru ca femeile din toata lumea vor fi egale cu barbatii atunci cand prima femeie din lume grasa, cu burta, cu colacei, cracanata si cu barbie dubla se va privi in oglinda si va ragai satisfacuta:  ce bine sunt! 

images (2)

 

2 comentarii

  1. ioan spune:

    sau cand iși va face schimbare de sex.

  2. liviu spune:

    Egalitatea va exista atunci cand femeile vor renunta la ipocrizie, cand nu vor mai vorbi una si gandi alta, cand nu vor mai cantari cu doua unitati de masura, cand vor reusi in sfarsit, sa-si dea seama ce vor si ne vor spune si noua, in loc sa se planga la tot facebook-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.