Câteva obiceiuri de Anul Nou adaptate în Romania

Am auzit că dacă te prinde Revelionul în Argentina, e bine să porți o pereche nouă de chiloți roz ca să atragi dragostea tot anul. Eu sunt perfect de acord cu obiceiul ăsta. În România, de fapt, e chiar indicat să porți chiloți roz sexy, e o chestie de supraviețuire. Chiar mama m-a învătat că e bine să ai mereu chiloți curați pe tine în caz că te lovește vreo masină și ajungi la spital. Păi ia gândește-te puțin, altfel cine dracu se mai uită la tine când ajungi la spital? Dacă ești doctor și mai ai o singură perfuzie în tot spitalul, așa cum se mai întâmplă pe la noi și ai de ales între una cu chiloți tip gogoșar, cârpiți și transpirați, și una cu niște chiloți minusculi roz, noi și sexy, pe cine ai vrea să salvezi? Vezi, de aia mori cu zile în România, că nu ajungi la spital cu chiloții potriviți pe tine.

în Australia, lumea iese în stradă și face zgomot lovind puternic cu lingurile în cratițe și tigăi. Acuma nah, așa e la ei, doar de Anul Nou. La noi, la cât costă kilul de carne, zdrăngăni cu lingura în oala de ciorbă un an întreg după o firimitură de carne și răzui tigăile cu furculița după o urmă de cârnat până ieși pe partea cealaltă.

în Brazilia, e bine să sari șapte valuri ca să ai noroc în toate zilele săptămânii. în România, sari valuri din astea de câte ori dă o ploicică, așa că ar trebui să fim mai plini de noroc decât o mâță, de pureci.

În Chile. e bine să mături casa de Anul Nou ca să alungi energiile negative. în România, tot cu mătura se alungă energiile negative și bete criță care vin acasă dimineață cu chef de sex și de sarmale la micul dejun, dar nu maturând pe jos, ci troznind spinări.
Și tot în Chile, e bine să plimbi un geamantan gol că să ai parte de călătorii tot anul. în România, îți merge mai bine tot anul dacă, de Anul Nou, mă-sa își plimbă geamantanele cât mai departe de casa ta.

În Filipine, e bine să aprinzi de Anul Nou toate luminile din casă că să alungi spiritele rele. în România, e periculos să faci asta, că ridici din morți spiritul lui Enel și te sperie în somn cu o factură de n-ai văzut nici în filmele de groază. Tot filipinezii spun să deschizi toate ușile și sertarele dulapurilor și, la miezul nopții, să le trântești alergând. Mersi frumos, le dă mâna că ei nu păstrează, ca la noi, mobila soacrei pe care și ea a moștenit-o de la o mătușă care a primit-o zestre când s-a măritat.

În Puerto Rico, lumea zice să arunci o oală cu apă în pragul ușii, la miezul nopții. Poți face asta și în România, dar e bine să aștepți cu oala pregătită să sune vecina la ușă că să ceară cu împrumut niște zahăr sau să vină la tine vecinul care dă cu bormașina în fiecare duminică, la 8 dimineața. Și, de fapt, poți să te duci tu cu oală la ușa lui, că nu scrie nicăieri că trebuie să fie fix pragul ușii tale.
33251e89ec351a2c886bc31baee780eb

2 comentarii

  1. george spune:

    La mulți ani dragă Adela.Să fii sănătoasă și să ai un an nou fericit și plin de inspirație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.