Ce am învăţat până acum

Că adevărul nu e sexy şi nu interesează pe nimeni. Spune-i celei mai bune prietene că parcă a pus ceva pe ea şi ea îţi va mulţumi pe moment, dar te va ţine minte toată viaţa ei. De câte ori se va privi în oglindă, de câte ori va încăpea mai greu într-o rochie, de câte ori va pune jos linguriţa lângă cutia de îngheţată proaspăt hăcuită.

Că mai degrabă un bărbat strică şi cea mai lungă şi mai frumoasă prietenie dintre două femei decât o femeie, tovărăşia a doi prieteni.

Că lucrurile nu sunt  niciodată ce par a fi. Cei mai veseli sunt cei care-şi doresc atât de tare să-şi ascundă tristeţea încât dau in extrema veseliei ostentative. Cele mai fericite cupluri sunt cele în care unul dintre parteneri e fie tâmpit, fie a crescut în creierul Tibetului, la mânăstirile alea budiste în care hrănesc fericiţi şobolanii care vin şi poftesc afară muştele cu rugăcuni şi plecăciuni în loc să le arate sfântul plici.

Că oricât de înconjurat de prieteni şi familie şi sufocat de jumatatea iubită ai fi, eşti singur. Dacă eşti bolnav, te doare  o ureche şi lumea întreagă te ţine de mână, asta nu-ţi ia ţie durerea, nici măcar nu ţi-o micşorează în vreun fel.

Că nu e cale mai sigură şi mai dreaptă spre nefericire ca supraaprecierea ta, a situaţiilor şi, mai ales, a oamenilor. Să te visezi campion la sumo când tu ai un metru jumate şi cincizeci de kile e ca şi când ar visa peştele să umble în două picioare. Doar că peştele e mai înţelept ca tine, ştie că e peşte şi că atât poate. Să pui în cârca oamenilor  calităţi de care ei nu au habar şi să aştepţi de la ei ceva ce nu se va întâmpla niciodată e trenul expres spre nefericire.

Dacă acum îţi e greu, nu e obligatoriu să-ţi fie bine mai tărziu. În schimb, dacă îţi e bine acum, sigur va veni o vreme când va trebui să plăteşti pentru asta şi lucrurile vor merge mult mai prost.

Că nimeni nu-ţi datorează nimic.

Că aparenţele au valoare de adevăr.

Că Murphy e bine mersi sănătos tun, o să ne îngroape liniştit pe toţi.

tumblr_n2fde3Tpsz1tqz4k9o1_1280

 

3 comentarii

 1. Laur spune:

  Nu strica nimeni o prietenie in afara de cei care sunt prieteni. Difera doar motivul care pune capat unei prietenii.

 2. Bibicul spune:

  Doamna draga, o sa treaca, toate trec! Fruntea sus, pieptu-nainte, nu asa ne-ati obisnuit!

 3. Corina Ochea spune:

  Eu cred că nu doar supraaprecierea proprie, şi subaprecierea, de fapt necunoaşterea propriei persoane sau a lucrurilor care ţi se potrivesc poate cauza nefericire. Aparenţele au valoare de adevăr pentru cine se opreşte la aparenţe, dar ştiu, lumea n-are timp să se uite mai în profunzime 🙂
  Iar partea cu singurătatea – e adevărat, nu-ţi ia durerea şi nu te lecuieşte, dar ce bine te simţi când auzi o vorbă bună…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.