ce n-as vrea sa fiu zilele astea

ce n-as vrea sa fiu zilele asta:

 

– un bradut in padure

– casierita la supermarket. La o luna de la terminarea Craciunului, casierita inca aude in urechi bip-bip-bip.  Cand copilul de  cateva luni i se cuibareste in brate razand, tot ce aude ea, e bip-bip. Cand latra cainele, cand miorlaie matza, cand o alinta sotul, cand vin aia cu capra pe strada, ea au doar bip-bip-bip. Prin mainile ei s-au perindat jumatate din rezerva mondiala de hrana a omenirii pe sapte ani si aia de alcool pe zece ani. In fiecare noapte viseaza ca este legata de sina de tren si vagoane de cumparaturi vin peste ea si nu fac tagadam-tagadam, fac bip-bip, capete de porci morti care  guita bip-bip, copii cocotati in varful cosului  care urla biiip-biiip, neveste isterice care-si cotcodacesc consortii bip-bip-bip-bip si barbati osteniti, cu privirea pierduta, care tot ce mai pot face e sa ofteze: bip, bip.

– dispecera la o firma de catering. Pai femeia aia aude atatea injuraturi zilele astea ca trebuie sa mearga la psiholog sa nu-si taie venele in lung si la preot sa o exorcizeze cand se termina sarbatorile. Dumnezei, sfinti, morti, organe genitale, cristelnite, agheazme, anafuri, prescuri, morminte, mama,sex,  mama cu mormant si organ sexual, organ sexual cu cristelnita si dumnezeu, toate combinatiile sunt posibile. Orice corporatist infometat care asteapta de 4 ore o mamaliga cu branza in fata power pointului, va urla in receptor, posedat de o foame ancestrala,  o serie de gang banguri care ar da idei regizorilor de specialitate.

– corporatist-navetist  care lucreaza in Pipera si locuieste in Berceni si se deplaseaza cu masina personala.  Cand pleaca de la birou are 30 de ani, cand ajunge acasa, are barba alba si 50 de ani.  La plecare, se urca vioi in masina, la sosire, ii trebuie un baston sa se dea jos din masina, e cocarjat, batran, ridat, alb in cap.  A fost, ca astronautii, intr-o bucla  temporala, prins intre Romana si Unirii,  dar inculta aia de nevasta-sa care nu a vazut Interstellar si nu stie de relativitatea timpului,  ii da cu usa in cap, strigandu-i: huo, mosule, da-i drumul de aici sau chem politia!

Dar el zambeste calm si iertator pentru ca el stie ceva ce ea nu stie: si politia se deplaseaza cu masina, asa ca va fi prinsa intr-una dintre buclele temporale  de care e plin orasul.

ebgyd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.