ce-și face omul cu mâna lui, fitness se cheamă

Demult, ciocolata era simpla. Fără nimic, cu lapte, cu alune, cu stafide. Am uitat, si cu rom. Acum, însă, a dat creativitatea în ei. Ciocolată cu piper. Ciocolată cu ardei iute. Ciocolata cu miez de ciocolata si fulgi de ciocolata. Ciocolată sărată. Cum mama zmeilor să reziști? Că suntem oameni, nu fiare. Și mâncam.
Și-apoi venim spășite la sala de sport, sfioase și vinovate ca niște păcătoase care suntem. Ajută-mă, zeu al fitness-ului că am păcătuit. Am crăpat în mine o ciocolată cap-coadă și simt deja cum îmi crește fundul ca un airbag la impact frontal.
Și antrenorii, ce să vezi, nu au milă. Te-ai aștepta să înțeleagă și ei, să fie umani, dar nu sunt. Nici nu ar putea rezista la atâtea antrenamente dacă ar fi oameni, asta e clar, dar tu speri că, deși sunt niște cyborgi, poate au un program de milă și iertare. Dar nu au. Degeaba le miorlăi că ai avut o zi de căcat și ai simțit nevoia imperiosă să-i schimbi gustul cu niște ciocolată, că ei nu au milă. Degeaba le spui că te-a părăsit nesimțitul și te-a lăsat singură cu opt copii și rate la casă. Nu, nu. Sunt mai răi ca un popă catolic creativ în Salem. În fiecare zi inventeaza noi cazne și noi scule ale iadului. Vedetele incontestabile sunt gliding-ul și HIIT.
La gliding, sculele iadului arata ca niște mouse-pad-uri inofensive. Nici n-ai bănui ce-ți pot face. După o oră de gliding te târâi ca o moluscă la vestiar și suni prietenii să vină să te transporte. Și să te ridice de pe băncuța din vestiar. A doua zi afli de existența unor mușchi acolo unde n-ai fi bănuit vreodată că există. Cică sexul e mai bun dacă faci sport. E pe dracu, nu poți nici să te apleci după o scamă fără să plângi , darămite…
HIIT înseamnă High Intensity Intervals Training. Sau așa ceva. Adică moartea pe muzică de bumți-bumți.
40 de secunde vezi iadul, 20 de secunde te miști așa, semi-moartă. Apoi iar 40 de secunde de iad și 20 de secunde de comă. Și tot așa timp de 55 de minute.
Când ieși de acolo, dacă mai ieși și cînd ajungi în fața raftului cu ciocolată, dacaă mai ajungi, ți-e frică și să treci pe lângă ea.Nu de alta, dar poate în momentul când întinzi mâna să o iei de pe raft, începe să urle haaai, 1000 flotări, nu bea nimeni apă până nu spun eu!

Cât timp am scrie eu asta, a mai apărut un sortiment de ciocolată. Vai nouă.

images

Un comentariu

  1. Bianca Ionel spune:

    Am râs citind postarea, dar când mă gândesc la cele 50 de minute de chin ce vor urma diseară, mă ia cu febra musculară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.