Coada care nu te omoară te face mai puternic

Când eram mică, m-a trimis mama la coadă la ouă cu o săptămână înainte Paştelui. Nimic special până acum acum, dar dacă vă spun că treaba se întâmpla pe vremea Împuşcatului, poate aveţi puţin respect. Pe vremea aia, ouăle de găină erau la fel de rare precum cele de antilopă gnu, mai ales înaintea Paştelui. Una peste alta, am ieşit din coada la ouă fără ouă şi pe braţe. Adică m-au călcat în picioare cu tot cu ouăle cumpărate.

Ştiţi vorba aia cum ce nu te omoară te face mai puternic? Ei, la zeci de ani distanţă, am supravieţuit azi cozii la bere, aperoale şi apă de la concertul lui Robbie Williams.

M-am măritat la coadă, am făcut copii şi când am ajuns la cortul cu Ursus, eram deja divorţată. Apropo, Ursus ştie că are carne în frigidere până la Paştele următor? De fapt, nu era o coadă, era o mare de oameni transpiraţi şi însetaţi la 50 de grade. Câte unul se mai trezea după o oră de stat la coadă că nu ştia că nu poate plăti decât cu un card special luat de la ghişeele Băncii Transilvania pentru care am stat incă o oră la altă coadă. Well, karma. Banca Transilvania, ai carne pănă la Crăciun, inclusiv de sarmale.

Dacă supravieţuiai celor două ore de coadă, aveai dreptul să treci la nivelul următor, în zona cortului Ursus, adică în cel mai crunt cerc al iadului, ăla de 100 grade cu vânzători care se dau cap în cap degeaba. Am rezistat eroic tentaţiei de a ucide două tute care stăteau cu dânsa-n mână că nu au tabletă pe care să opereze tranzacţiile. În timpul ăsta, cortul se zgâlţâia sub asalt ca porţile Constantinopolului şi hoarda din spate mă împingea şi urla cu ochii scoşi: Ia oriceee! Numai ia şi fugi!

Am luat două aperoale şi o apă pe care am vărsat-o jumate pe mine, jumate pe oamenii din coadă, la ieşire, când mai aveam puţin şi chemam descarcerarea de la Smurd să mă scoată de acolo. Oamenii nu s-au supărat, dimpotrivă, mi-au mulţumit, ei aşa rezistau, de fapt, răcoriţi cu paharele de apă, bere şi aperol ale celor ce încercau să iasă din coadă. Era un tribut al celor care reuşiseră să verse jumatate din pahare pe nefericiţii care încă stăteau la coadă.

Am băut din două pahare simultan, ca să știu o treabă. Noroc că eram atât de deshidratată că nu mi-a trebuit baia până acasă. Norocul lor, că mi-aş fi dat blugii jos acolo, în faţa scenei decât să mai fac şi coada de la wc.

Altfel, Robbie, super băiat, am uitat de toate când a început să cânte.

11738117_10153455521879154_7915920555879012903_n

 

 

8 comentarii

 1. mia spune:

  Pentru informatia ta, sa stii ca au fost 54 de fete care au impartit pliante de la banca Transilvania. Pe acel pliant mic aveai toate informatiile referitoare la cardul respectiv. Dar, cum pe nimeni nu intereseaza sa ia un pliant cu informatii si prefera biscutii gratis…..si nu aveai cum sa nu observi cei 54 de promoteri, mai ales ca aveau tricouri si sepci galbene,deci ieseau in evidenta

  • adela spune:

   eu stiam ca trebuie fise sau asa ceva, m-am asezat la coada la ghiseele vietii de cum am ajuns. daca mai stateam sa studiez si brosura, ma prindea dimineata la cozi pe acolo, dar au fost oameni care nu stiau. si ma rog frumos, era plin de promoteri de tot felul, ce sa fac, sa ma duc la ei, hey, ce faci, tu ce gura ma-sii promovezi aici?

 2. Marcel spune:

  Been there.
  Oricat m-am pregatit pentru asta, realitatea a dorit sa imi puna tableta nefunctionala in fata 🙂

  Insa, pe langa concertul lui Robbie si cel surprinzator al Deliei (Lampadar era de umplutura), am gasit si un brand care isi asuma raspunderea pe partea lor: URSUS https://www.facebook.com/UrsusRomania/photos/a.193153384054819.40830.138824582821033/856014114435406/?type=1&fref=nf

 3. dush spune:

  noi am stat doar la coada cu apa/bere mere pere…la chioscaraiile cu carduri era liber, dar nu era nicaieri un pret unde sa afli cat te costa o apa…asa ca inca am vreo 30 de lei pe 2 carduri…dar ma-sa-n cur am pierdut finalul tocmai din cauza asta…

 4. Bookish spune:

  Eu mi-am luat de baut pe la 6 jumate imediat ce am ajuns. Cand a inceput concertul nu as mai fi avut nicio sansa sa ies din multime sa ma deplasez pana la corturile Ursus. Am cam lesinat de sete spre sfarsit dar macar nu mi-am facut nervi cu cozile.

 5. Diana spune:

  Eu am fost la peluza si cand am vazut cat mi-s de departe, imi venea sa sar pe capetele celor din fata pana la scena, ca de acolo abia daca i se vedeau nadragii lui Robbie pe ecran. Dar uite ca pana la urma a fost mai bine acolo ca eu nu am avut problema cu bautura si aglomeratia, a, motait in fund pe pajiste cat au cantat Delia si lemar si-apoi m-am ridicat ca Popeye dupa spanac la Robita si-am dantuit. Imi pare rau ca toata nebunia a provocat ca 70% dintre articolele despre Robbie Fucking Williams sa fie despre Marea Prohibitie la apa. Hua, organizatorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.