Cu feminismul pe arătură

Mult timp am fost ferm convinsă că feminismul e lucrătura unui consiliu mondial al bărbaţilor. Când femeile au cerut de bunăvoie şi nesilite de nimeni să-şi schimbe cu mânuţele lor roata la maşină, să se lupte singure cu geamantanele de 20 de kile şi să-şi mute singure mobila prin casă pentru a zugrăvi pereţii, tot singure, bărbaţii din toate colţurile lumii şi-au desfăcut o bere şi s-au lungit pe canapea, picior peste picior, contemplând cu zâmbetul pe buze isteţimea noastră, puţin uimiţi de ce s-a întâmplat.

Când femeile au început să poarte pantaloni, un rânjet mare li s-a lăţit pe faţă. Mişto feminismul ăsta, a râgâit unul. Adevărul e că nici ei nu se aşteptau să pice atât de bine pentru ei tărăşenia cu feminismul. Se chinuiau de mult să scape de deschisul uşii, de ţinutul hainei, de atâtea „săru’mâna”, încercau de mult să ne facă să muncim şi pentru ei, iar ei să stea mai mult la bere şi să se ocupe de alte treburi bărbăteşti importante asemănătoare, dar aşa ceva chiar nu le-a trecut prin cap. Aici s-au recunoscut înfrânţi: da, femeile au fost mai bune la asta decât ei. La un moment dat, femeile au cerut drept la vot, iar bărbaţii au ridicat din umeri şi au aprobat. Ce ziceţi că vor? Drept la vot? Şi, dacă le dăm, continuă să tragă cot la cot cu noi? Păi, foarte bine atunci, să le dăm ce vor.

Şi au stat ei aşa liniştiţi până când femeile au început să nu se mai epileze că, de, sunt feministe. Să umble aşa, îmblănite peste tot, pregătite pentru iarnă chiar şi-n miezul verii. Şi când femeia a început să-şi răsucească mustaţa cot la cot cu bărbatul şi să scuipe seminţe, bărbaţii şi-au dat brusc seama că, în curând, nu vor mai fi femei pe Terra, ci doar bărbaţi şi feministe. Şi, cum dildoul fusese inventat încă din Roma antică, iar copiii se pot face şi în eprubetă, un singur lucru nu reuşiseră să facă ele la fel ca ei: pipi din picioare. Dat fiind că era o chestiune de care depindeau viitorul omenirii şi afirmarea femeii pe plan mondial, au rezolvat şi această problemă. Da, există un dispozitiv cu ajutorul căruia poţi face pipi din picioare, ca bărbaţii. E acesta din imaginea de mai jos. whatis2

De la vrem dreptate şi şanse egale la vrem să umblăm neîngrijite, neepilate, mustăcioase şi să facem pipi din picioare, e cale lungă. Şi această cale a ajuns la capăt atunci când ultimul bastion al frumuseţii feminine, celebrul calendar Pirelli, a scos o ediţie în care apar femei deştepte, realizate profesional şi împlinite spiritual. Şi asta pentru că, nu, nu apar în el Amal Clooney şi Sharon Stone, ci nişte doamne trecute de a şaptea tinereţe, ca Yoko Ono, naturale, pardon, era să zic urâte, zbârcite sau supraponderale. Şi, brusc, acest calendar, care aproape 40 de ani s-a vrut un templu al feminităţii şi un omagiu adus femeii, ne aruncă înapoi, acum sute de ani, declarând lumii întregi că femeile deştepte nu pot fi decât bătrâne şi urâte, iar cele frumoase, proaste de bubuie. Şi aşa s-a dus dânsei de suflet toată lupta pentru egalitate şi dreptate.
b30373b3-c412-4037-910d-67bef365ac61

2 comentarii

  1. Mens Sana spune:

    Problema nu e ca sunt mai putin frumoase, ci ca se exiba in public dezbracate. Pana la urma care e mesajul? Ca orice femeie, frumoasa sau urata, ca sa transmita un mesaj trebuie neaparat sa se dezbrace?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.