De ce e bine să-ţi pui camere de supraveghere

Un bun prieten îşi instalase camere de supraveghere pe ici, pe colo, prin zonele esenţiale ale casei. Prindeau şi musca zburând prin aer, mai ales ca era casa plină de senzori de mişcare ca mâţa de pureci. Aşa se face că, atunci când, după mult timp, la el a înnoptat o domnişoară blondă şi frumoasă care a doua zi s-a făcut nevăzută pe vecie, nu înainte de a-i arunca în faţă un Porcule! din toată inima, prietenul a derulat înregistrările să vadă ce se întâmplase. Păi ce făcuse ea? Îi controlase dulapurile şi sertarele mai dihai ca DNA-ul, conturile politicienilor şi găsise nu un cont secret, ci un chilot secret uitat de o altă domnişoară mai mult sau mai puţin blondă, cu muuult timp înainte. Ori că-i uitase ea. Ori că-i păstrase el, acum chiar nu mai avea nicio importanţă.

Un altul, mare iubitor de pisici, dar care avea şi casa plină de senzori de mişcare ce-i aprindeau sau stingeau lumina, după caz, a reuşit să bage în boală o tănără mai slabă de înger. Proaspăt întorşi de la un film de groază şi fără să ştie că în casă mai sălăşluieşte o biată mâţă bătrână, săraca fată era să facă infarct cînd prin casă au început să se aprindă şi stingă luminile, pe măsură ce felina se deplasa.

Cea mai tare revelaţie, însă, a avut un fost coleg de şcoală, proaspăt însurat cu o jună mult mai jună. Şi cum începutul lui de burtă îi stătea ăleia fix pe creier, l-a băgat tânăra soţie la regim de bio, mio şi răbdări prăjite. Ei aveau în frigider numa salate şi iaurt degresat şi să ferească sfântu să-i fi trecut careva prin faţa ochilor cu o coadă de friptură, că numa-ndată se punea femeia pe plâns că a murit o biată căprioară să hrănească mitocanul. Asta până în ziua în care s-au declanşat în casă alarmele de fum. Nu, nu luase foc casa, ci consoarta bio vegetariană trăsese un grătar memorabil cât el era plecat la muncă. Pentru că da, în lipsa lui, fata băga la greu proteină animală şi alte vietăţi porceşti. Dănţăluiau cârnaţii, şunca şi fleicile pe grătare în lipsa lui mai ceva ca asistentele lui Capatos, în studio. Iar cînd el sosea acasă, poc, neprihănita vegetariană ieşea iar la păscut, în ciuda ăstuia care ar fi ucis pentru o aşchie de carne.

Toţi cei trei prieteni ai mei îşi echipaseră casele de pe e-mag iar ultimul, care nu mai scăpa de gura nevestei de când se reconvertise la sfânta fleică, îşi luase şi un sistem audio care-I umplea casa de muzică şi-i acoperea bombaneala doamnei vegetariene la mişto.
download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.