de la Harvard studiate si-napoi la fraieri date

Din ciclul ” am terminat de cercetat tot ce era de aflat pe lumea asta si n-a mai ramas nimic de intrebat”, cercetatorii de la prestigioasa institutie Harvard s-au apucat de studiat ghici ce, fericirea barbatilor! Si au studiat din greu, nene, timp de 75 de ani!  Si pret de 20 de milioane de dolari!

Ma indoiesc sincer ca in echipa a fost vreo cercetatoare si daca a fost, ma indoiesc la fel de tare ca a fost casatorita macar un an de zile. Ca daca ar fi fost, studiul ar fi tinut cat o discutie intre fete, la o cafea si ar fi costat cat cafelele plus bacsisul.

Pai sa vedem ce au aflat distinsii cercetatori si ce rezultate interesante au publicat apoi in cartea „Triumph of experience”:

„Bărbaţii care se descurcă bine la vârsta a treia nu au avut, în mod obligatoriu, şi acelaşi succes la vârsta a doua sau viceversa”, zice  studiul. Pai ce mare filozofie! In afara cazului in care esti vreun rege sau ai vreun imperiu financiar de condus pana cazi jos si ramai acolo, indatoririle unui barbat la varsta a treia sunt infinit mai putine si mai simple decat in tinerete sau la varsta a doua- de dus nepotii in parc, de imbracat in Mos Craciun, de luat medicamentele de reumatism in fiecare seara, de jucat sah in parc.

Ce mai zice studiul? zice ca ” „Bărbaţii care au avut relaţii călduroase, plăcute, cu mamele lor au câştigat mai mult decât cei cu mame mai nepăsătoare. Bărbaţii care au avut relaţii reci cu mamele lor erau mai degrabă supuşi riscului de a dezvolta demenţă la bătrâneţe.” Ei da, aici au lovit-o bine! Cu cat stau mai mult in fustele ma-sii, cu atat  mai bine pentru ei. Ok, e corect, dar le puteam dezvalui eu secretul asta pentru doar un milion de dolari! Si nici nu-i tineam in suspans 75 de ani!

Dar revelatia studiului vine abia acum: „In ceea ce priveşte vieţile sexuale, una dintre cele mai interesante descoperiri ale studiului este că liberalii, deşi pe drumul spre îmbătrânire, au parte de mult mai mult sex, chiar şi la 80 de ani, în vreme ce conservatorii, de regulă, puneau punct vieţii sexuale pe la 68 de ani”. Deci doamnelor, sa fie clar! De acum inainte,  cand vreti sa agatati sau sa va lasati agatate, intrebarea de baza este: ” conservator sau liberal?”

Am si eu, insa,  parerea mea de cercetatoare fara voie dar cu state vechi in cercetarea fericirii barbatilor. Barbatul e o specie simpla si usor de inteles. Mancare, somn, sex, meci, mama si o canapea moale- ingredientele fericirii lor. Doar ordinea se schimba uneori.

funny-American-team-Olympics

 

 

4 comentarii

 1. Medivh spune:

  Ha, sa o crezi tu; unele specimene sunt mai avansate decat tipicul om al pesterilor pe care il descrii simplificat mai sus (dpdv al aspectelor ce il multumeste si ii aduce fericire)

 2. george spune:

  Mancare, somn, sex, meci, mama si o canapea moale – Ingredientele fericirii mele 🙂 Recunosc fara sa ma simt rusinat.
  Astept reteta pentru fericirea femeilor – in cate volume oare?

 3. blo spune:

  unii masculi prentind pentru scurt timp ca ar putea fi interesati si de altceva decat ce stim noi, insa le trece repede, imediat ce „mamzela” s-a convins ca e un specimen aparte care merita iubit, alintat, adorat, si pentru care va invata sa faca sarmale ca soacra-sa. da’ ma rog, cu studiul asta e facut de engleji,cre’ ca e vorba de spotted dick si nu de sarmale.

 4. Barba Capri's spune:

  Femeia e o specie complicată şi uşor de neînţeles. Mancare (de făcut), somn (de pierdut) ,Sex (de nevoie), meci(cu bărbatul), mamă (de copii), canapea (de aspirat), astea sunt ingredientele nefericirii lor. Doar ordinea se mai schimbă uneori ….
  Să votaţi bărbatul, care rupe patul!
  Vede în mâncare, doar o desfătare.
  E mereu un domn, când trage la somn.
  Prin salon nu treci, dacă e la meci.
  E băgat în seamă, doar când strigă ’mamă’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.