Despre dreptul la fericire şi alte drepturi

Ai dreptul să laşi muntele de vase nespălate în chiuvetă. Le vei găsi şi mâine, şi poimâine în acelaşi loc, vasele murdare nu pleacă nicăieri. Şi pentru că sunt atât de murdare, nici nu vor face sex în chiuvetă, deci nu se vor înmulţi peste noapte.

Ai dreptul să găteşti un singur fel de mâncare, ăla care îţi place ţie, chiar dacă fiecare din casă vrea cu totul altceva. În definitiv, ai învăţat de mică să-ţi împarţi jucăriile aşa că vei lăsa liberă bucătăria şi te vei retrage la filmul preferat cât timp cei din casă îşi vor găti, pe rând, ce vor să mănânce.

În ciuda a tot ce auzi pe stradă când îţi scoţi câinele la plimbare, ai dreptul să creşti câini şi pisici chiar dacă nu ai crescut un copil.

Ai dreptul să surzeşti brusc şi selectiv atunci când eşti întrebată când te aşezi şi tu la casa ta sau când ai de gând să faci copil că uite, timpul trece, tic-tac.

Ai dreptul să fii în mare grabă, chiar pe punctul de a pierde avionul dacă te întâlneşti cu fosta ta colegă care arde de nerăbdare să împărtăşească întregului univers faptul că puiul ei a făcut la oală.

Ai dreptul să iei masa de una singură în restaurantul preferat, chiar dacă este 14 februarie. Şi da, ai dreptul să nu laşi bacşiş dacă ospătarul te întreabă de trei ori dacă mai aştepţi pe cineva.

Ai dreptul să dai unfollow sau unfriend sau du-te-n mă-ta tuturor celor care îşi trec copiii la realizări personale şi-şi flutură verighetele când postează ciorba gătită cu dragoste pentru soţ.

Ai dreptul să nu acorzi a doua şansă nimănui care te-a agresat în vreun fel şi ai dreptul să fii fericită după propriul sistem de valori şi nu după grila altora. Nu eşti singură şi nu vei fi prima care face asta. Cinci femei curajoase şi-au câştigat deja dreptul la fericire. Poveştile lor sunt impresionante şi le puteţi susţine în fiecare zi urmărind Dreptul la Fericire, un format unic de reality show al postului Happy Channel.

index

3 comentarii

  1. adrian breana spune:

    Ati uitat sa amintiti dreptul de scrie romaneste , mai ales daca chiar exista cuvinte ce pot fi folosite . A! Si dreptul de a curata cacatul lasat de cainelevmult iubit. In rest, cu totul si intru totul de acord.

  2. Daniel spune:

    Bravo pentru articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.