fugiti ca vine cu detoxu’!

Am luat masa zilele trecute cu o prietena pe care n-o mai vazusem de cativa ani. “Am luat masa cu ea” e un fel de a spune. De fapt, eu am luat masa si ea a pretins doar ca ia masa. Am dus-o la trattoria mea preferata, un restaurant mic si intim undeva prin spatele Ateneului. Gatesc aia acolo de  nu mai esti in stare sa spui nimic, doar mananci si gemi. In fine, odata ce am trecut pragul  in lumea pizzelor si pastelor, asta e, ma duc  in Jumping Jack pana acasa dar cand intru acolo, mananc.

Eu iau paste, ea-si ia salata. Nu, nu din aia cu de toate, nu. Salata chioara. Se uita banuitoare la ea si o adulmeca. Are otet cumva?

Nu, raspunde amabil ospatarul. Femeia se linisteste si ia o furculita, apoi sare ca arsa de zici ca s-a oparit cu frunzele, gata sa rastoarne masa peste mine: AAARE! ACETO BALSAMICO!!

Din cel mai bun! raspunde mandru ospatarul.

Pai si asta tot otet e! urla ea.

Ala ia repede salata si fuge cu ea, privind cu frica in urma sa nu se trezeasca cu vreo oliviera in cap si ii aduce nebunei alta salata. Fara nimic in ea.

Asta inca tremura speriata de ce a gasit in salata si o intreb nedumerita: ce ai patit,  femeie? Esti alergica la otet?

Tu nu stiiii, nu stii nimic! ma ameninta ea.

Ce sa stiu? E vreo conspiratie mondiala impotriva  consumatorilor de otet si mi-a scapat mie?

Da da, razi tu acum, dar sa stii ca otetul …se uita in jur si coboara tonul…. creeaza un mediu acid in organism.

Asa…?

Si cancerul se dezvolta in mediu acid. 

Aoleu, ai vreo problema? Imi pare rau!

Nu, n-am, slava Domnului.

Bun. Imi vin pastele.

Se uita ingrijorata in farfuria mea: Mananci carne ??!! Ai idee cate toxine elimina animalul cand este sacrificat?

Ma uit si eu in farfurie, ma uit sub farfurie. Poate vorbeste cu masa vecina, ca la mine in farfurie nu e carne. A, ma prind: ah, de crevetei vorbesti? De dragalasii astia mici-mici roz si deliciosi? Astia nici nu stiu cand au fost sacrificati, ca nu au creier!

N-au, admite ea impaciuitoare, dar imediat creste tonul: dar au aura energetica! 

Huh?! Deja mi-e frica. De ea, nu de crevetei.

Intind mana dupa parmezanul ras si pun din belsug.

Aia sare iar si-mi da peste mana urland: Nuuuu!

Nu ce? intepenesc eu cu parmezanul in mana.

Nu branza! Nu lactate! 

Da ochii peste cap si incepe sa recite  ca un om posedat: s-a dovedit stiintific faptul ca oamenii care consuma lactate zilnic au un risc de cancer cu 37, 5% fata de cei care consuma doar o data pe saptamana si cu 56 % mai mare fata de cei care nu consuma deloc.

Ma uit in farfurie, ma uit la ea. Imi aman intalnirea cu pastele si  o intreb: Si tu ce mananci? In general, adica? 

Nu lactate, nu carne, nu otet, nu paine, nu orez, nu…

De la un punct incolo nu mai aud nimic, imi vajaie doar ” nu”urile in ureche.

Ii surprind privirea. Imi urmareste panicata fiecare inghititura de parca as manca cianura cu  moloz de pe reactor.

Ma despart pentru cateva secunde de pastele mele ca sa-i raspund: Auzi, femeie, ultima oara cand ne-am vazut te-am lasat cu o ditamai inghetata cu zahar si  lapte, savurata  dupa  un ditamai snitelul prajit in ulei nesanatos. Si zau ca erai mai simpatica asa, plina de toxine.  

Ma intorc apoi la portia mea delicioasa de  carbohidrati si mini energii negative de crevetei sacrificati in somn.

Mnom, mnom, mnom, delicios, mmmm! 

 

pizap.com10.58049778733402491390678821501

5 Comments

  1. dush says:

    Maaaama mama, cred ca ii cauzam o fractura de coloana, ca oricum creierul ei nu cred ca mai era sus acolo unde trebuia sa fie, ci alunecase datorita mediului alcalin undeva prin zona inghinala. Urasc oamenii care daca tin diete tre sa iti impuie capul cu tampenii si sa te converteasca. Frate, religia, crescutul de puradei, educatul cainilor si mancatul sunt tabu!

  2. Alice says:

    Deci încă nu mă pot opri din râs… Cred că aș fi luat farfuria de salată și i-aș fi pus-o în cap o.o Inițial am fost atrasă de imaginea cu Mr. Shrimp care urlă nu pune parmezan și in gândul meu zic “în sfârșit cineva care a înțeles ca e un sacrilegiu să pui pe crustacee sau p pește in general un ‘formaggio stagionato’ ca parmezanul” si ma pun sa citesc. E evident ca m-am înșelat, dar, deși avem idei diverse in privința parmezanului :), sigur împărtășim aceeași opinie despre personagiul principal :))))))) Dacă despre mâncare gândește așa îmi imagin ce viziune are despre alte lucruri mai importante in viața… Concluzie: spune-i sa nu mai facă umbra pamântului degeaba 😉

  3. blo says:

    eu pe asta as intoxica-o cu studii, procente si alte nebunii scoase din burta. baga-te intr-o zi pe wikipedia si posteaza acolo niste date despre efectele devastatoare ale salatei chioare vs snitel, cu procente, studii aburistice, mai posteaza si pe cateva forumuri, si-ai sa vezi ca poti infiinta un cult :)) “stapana snitelului”, “imbratiseaza snitelul din tine”, “spune nu diabolicei salate si fratilor ei verzi” :)))

  4. Andrei says:

    Haha, genial.
    Din pacate e plin netul de articole alarmiste despre orice aliment. Daca chiar vrei sa faci ceva pentru sanatate nici nu stii ce dracu sa mai mananci.

  5. Geo says:

    Orice persoana care raspunde la intrebarea “Dar tu ce…?”, cu o enumerare in care descrie “ce nu” este cancer social. Un avorton canceros semi-viu.
    Este vina ta ca ajungi sa iei masa cu cancere care sunt prietene cu logica, asa cum e Iliescu cu democratia salbatica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *