Lăsați-ne copiii în pace

Întotdeauna am fost de părere că e bine, ca părinte, să testezi aptitudinile copilului tău măcar la nivel de zgâriat puțin pojghița, cât să stai tu liniștită peste ani că nu aveai la ușă vreo Plisețkaia și tu, în imbecilitatea ta, o trimiteai forțat la școala de contabile. Așa se face că ai mei au ajuns să  știe puțin pian, engleză, franceză, judo și ceva dans de societate. Filmul, însă, a ieșit din zona bunul simț și a intrat în cea a penibilului când soacră-mea a înscris-o pe fii-mea la  un curs de fotomodele. Cursul ăla, însă, nu era pentru fetițele care habar n-aveau atunci cu ce se mănâncă top-modelingul, ci cu frustrările unor femei care toată viața s-au visat balerine și top-modele și au sfârșit îngrășându-se cinșpe kile după prima sarcină. Păi dacă eu nu am reușit să fac ceva, să facă asta mică pentru care mă scol în fiecare dimineață și mă duc la muncă și deci, e obligată să-mi împlinească mie visurile.

Cursantele, care erau fetițe de toate vârstele și de toate felurile, unele urâcioare, altele mult prea plinuțe pentru un  viitor top model, îndurau cu stoicism, după orele de școală, căratul prin tramvaie și autobuze. Afacerea prospera pentru că lumea e plină de mame și bunici cu mult timp liber și prea puțină minte, deși cursul costa ceva la vremea aia. Încununarea acestui efort avea loc inainte de fiecare vacanță școlară când, tot noi părinții, aduceam de acasă, pe umerașe,  hainele copilului nostru, iar copilul defila pe o scenă îmbrăcat în propriile lui haine. Era o mascaradă de show din care singurii câștigați erau cei doi escroci care țineau cursul.

La noi, filmul s-a rupt când copilul a fost pedepsit că nu știu ce  făcea sau nu făcea și a fost încuiat intr-o debara  fără lumină.

De cei doi escroci nu mai știu nimic. Poate au dat faliment sau poate și-au deschis o altă școală pentru femei frustrate. De dans, de actorie sau de altă artisticărie. Că pute târgul de astfel de stabilimente  de educație. Pentru că, e clar pentru toată lumea, dacă fetița ta nu ajunge dansatoare, cântăreață, animatoare, asistentă de TV, prezentatoare de meteo sau alt gen de harfistă, nu ți-ai împlinit misia de părinte. E musai să ajungă măcar o Cruduță sau o Zăvorancă intr-o televiziune  cu rating -5, altfel ai născut-o degeaba. Dacă nu învață din fragedă  copilărie să facă twerking și să se unduiască lasciv, conturându-și cu mânuțele alea mici niște sâni  care încă nu i-au dat, dacă glăsciorul ei nu știe să cânte Give it to me, give it to me now, te-ai ratat ca părinte în țara românească.

enhanced-buzz-5722-1379009495-14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.