Mandrie si prejudetata

 

Fată sau băiat, un copil este provocarea vieții pentru un bărbat. Testul lui de bărbat adevărat pe lumea asta. Nu în sensul că e apt să procreeze, că e cel mai simplu lucru pentru un bărbat, ci în sensul că e în stare să supraviețuiască o zi întreagă cu un copil mic lângă el. Copilul îl pune pe fugă încă de când e doar o adunatură de celule. De câte ori vedeți un bărbat alergând disperat pe stradă, să știți că e unul care tocmai a aflat ca va fi tată. Atleții ăia care doboară recorduri la maraton, așa au fost motivați. La start, înainte să se dea semnalul, vine unul și le șoptește că vor fi avea un copil. Și ala când aude, zvârrr, nici dracul nu-l mai oprește din alergat.

Prima reacție în fața puiului de om este una de mirare combinată cu dezamăgire. Așa mic e?

Cum proaspăta mămică a intins deja mâna după vaza cu flori să-l pocnească în cap drept răspuns, proaspătul tătic își înăbușă toate întrebările și mirările care i se bulucesc în cap. Și sunt, nene, căcălău.

Oare îi pot da șaorma? Dar sarmale?

Oare la clubul de fotbal pentru juniori primesc și bebeluși?

Oare când îl pot lua cu mine la bere?

Oare ce gust are laptele, hm?

Cum supraviețuiesc eu fără sex o lună întreagă?!!

Niciun film de groază, oricât de înspâimântător ar fi, nu bate groaza care-l cuprinde pe un bărbat rămas singur acasă cu un copil mic. Se învârte în jurul chestiei orăcăitoare, neștiind de unde s-o apuce fără s-o defecteze. Își blesteamă ceasul în care a crezut în calendarul ăleia fără să bănuiască măcar că, precum calendarul mayașilor, prevestea apocalipsa. Apocalipsa are ochi gri-spălăciți nedefiniți, și niște plămâni de scoală tot blocul. Și urlă, urlă, urlă, de când a ieșit mă-sa pe ușă, urlă continuu. Sărmanul tată îi cântă, îl leagănă, îi face giumbușlucuri cu mingea, spărgând toată colecția de bibelouri moștenită de la soacră, stă în cap și merge în mâini și, când într-un final apoteotic, reușește să adoarmă bestia cu pamperși, apare mama bestiei în ușă și-l ceartă. Păi de ce l-ai adormit? Ai uitat că e ora lui de baie?

 

Fragment din carte.

carte (1)

4 comentarii

  1. primus spune:

    Cu ce fel de barbati ai tu tangente? Articolul mi se pare o insulta si o insiruire de clisee. Spor!

  2. cristinalincu spune:

    daca nu ai vazut/ascultat un barbat trecut printr-o astfel de experienta, e clar ca ai senzatia ca randurile de mai sus sunt rupte din basme… dar nu sunt!!!!! :)))))))))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.