Niște miracole de Crăciun

Deși toată viața sperase să îi apară și ei Arsenie Boca în farfuria cu fasole, așa cum văzuse ea la televizor că se întâmplă, de Crăciun, Melania avusese parte de o minune ceva mai mică. Acuma, calul de dar și minunea de Crăciun nu se caută la dinți, așa că Melania s-a mulțumit și cu o minune mai mică: când a tăiat cozonacul, în umplutura de miez de nucă i-a apărut fața antrenorului de la sală. Părea tare supărat pe ea, așa că a scăpat felia de cozonac din mână și s-a închinat de două sute de ori cu limba în gură în timp ce făcea flotări pe gresia din bucătărie.

Dorina avusese și ea parte de un miracol de Crăciun. După ce tot anul visase să îl întâlnească față în față pe Mirel de la IT în afara orelor de muncă ca să-i sugereze vag cât de mult îl iubește, în Ajun minunea se înfăptuise: dăduse nas în nas cu el la coada de o mie de persoane de la supermarket. Doar că Mirel nu era singur, și cu soția și cu cei trei copii ai lui, lăudat fie numele Domnului.

Marinela avea parte de o minune care se repeta la fiecare Crăciun. Deși soacră-sa era beteagă tot anul, suferea cu bila și nu putea să stea cu ăla mic nici măcar preț de două ore într-o seară să iasă și ei doi la un mic și o bere, de Crăciun, se făcea bine. Dar nu doar bine, ci atât de bine că, de Sărbători, se muta la ei trei zile ca să nu mai piardă timpul pe drum până-n Colentina și înapoi.

Gianina avusese parte de o adevărată minune cu trei zile înainte de Crăciun. Îndrăgostindu-se subit de un domn mai tomnatic găsit într-un club de fițe din capitală și ducându-șe cu el acasă, s-a trezit de dimineață fără domn, dar cu o bancnotă de 200 de lei pe noptieră. Numai bine ca să-și facă și ea cadou de Sărbători un set de chiloți cu sutien pe care-l văzuse într-o vitrină din mall.

Se întâmplă tot felul de minuni în această perioadă. Nesimțitul pe care l-ai dat pe ușă afară în noiembrie e acum mai bun și mai romantic, iar fostul parcă nu mai e așa de rău. În adâncul sufletului, devii mai bună și începi să ierți și ușa închisă în nas când tu voiai să-i faci o bucurie, și la multi ani-ul aruncat două zile după ziua ta, și cuvintele grele, și mesajele ciudate găsite în telefonul lui, și privirile aruncate altor femei când era cu tine de mână, și minciunile atât de gogonate încât Munchausen părea doar un țânc mucos pe lângă el. Iertați, fetelor, iertați că așa face o bună creștină. Dar nu uitați.
abd13bd9bfdaa7b5d80e14bf3cc68d4f

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.