O piatră la rinichi de 14 carate

Femeile sunt atât de îndoctrinate că e musai să se mărite şi să toarne copii, încât nici măcar nu încearcă să gândească şi să-şi asculte vocea interioară. Chiar vreau asta? Chiar sunt o ratată dacă nu mă căsătoresc? Oare asta-i menirea mea pe Pământ? Iar presiunea socială e mare. Toată lumea în jurul tău se căsătoreşte şi face copii, toate rudele şi mătuşile de gradul cincizeci şi şapte ţâţâie nemulţumite de câte ori vă întâlniţi şi tu eşti, încă, nemăritată. Şi, după ce termină de ţâţâit, se apucă să facă planuri.

Orice mătuşă de pe suprafaţa Pământului are o prietenă sau o vecină care are o altă prietenă sau vecină care are un băiat de însurat. Sau, mă rog, singur, ceea ce în capul ei e totuna. Şi, când o mătuşă din asta îşi pune în cap să te mărite, nu mai ai scăpare. Tot Universul conspiră întru împlinirea planului ei, toate planetele se aliniază să-ţi pună verigheta pe deget.

Aşa se face că o mătuşă de-a mamei, care toată viaţa îşi dorise un medic în familie şi nu reuşise să-şi împlinească visul, fiică-sa măritându-se cu un pârlit de profesor de geografie, a alunecat pe gheaţă înainte de Crăciun şi şi-a scrântit o mână. A ajuns ea bine-mersi pe picioarele ei la spital, unde, fiind preluată de un tânăr rezident, a înţeles pe loc ce mână nesperată de ajutor i-a întins Universul, aşa că a pus mâna pe telefon şi a chemat-o numaidecât pe nepoată-sa cea nemăritată să vină s-audă cu urechile ei recomandările tânărului şi neînsuratului doctor, pentru că, vezi Doamne, căzătura îi afectase şi auzul, nu doar membrele superioare.

Nepoatei însă nu i-a fost pe plac doctoraşul scos în calea ei de mătuşă şi de soartă, dar femeia nu s-a împiedicat în atâta lucru. De fapt, nu s-a mai împiedicat deloc, pentru că singurul doctor necăsătorit de la secţia de ortopedie părea a fi acesta, în schimb, a stat câteva zile la interne pentru o criză de bilă căreia medicii n-au reuşit să-i afle cauza.

Nici acolo n-a fost vreun doctor pe placul nepoatei, dar mătuşa nu s-a lăsat vindecată cu una, cu două şi s-a internat cu o pretinsă criză de rinichi. Această ultimă internare s-a concretizat, într-un final glorios, cu o piatră, dar nu cu una la rinichi, ci cu una la bijutier, montată într-un superb inel de logodnă pentru nepoata ei.

*fragment din noua carte carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.