Şapte materii care ar putea înlocui ora de religie

Ora de educaţie sexuală

Poate mai scade numărul copiilor născuţi din mame minore, poate fetiţele alea de 13 ani nu mai nasc prin WC-urile şcolii după ce şi-au ascuns sarcina de părinţi timp de nouă luni, poate mai reducem din incidenţa BTS la nişte vârste la care o astfel de boală le poate marca organismul pentru toată viaţa.

 

Ora de nutriţie sănătoasă

La fiecare doi paşi, găseşti o covrigărie. La fiecare 3 paşi, o şaormărie. Am dat peste o vedere din Costineşti de prin anii 90 şi ştiţi ce? Nu erau graşi pe plajă. Nu existau săli de fitness la fiecare colţ, mâncam ce găseam şi ce apucam, cu toate astea, oamenii nu erau graşi,  Acum văd pe stradă cohorte de fete la 16, 17 ani care par că au născut acum tripleţi acum câteva zile. Îşi zdrumică şuncile înfundându-se cu merdenele cu atâta nepăsare că stau şi mă întreb: oare ştiu ele câte calorii goale are căcatul ăla din mâna lor? Oare au idee ce înseamnă pentru sănătate grăsimea din zona taliei? Au auzit ele, oare, de diabet şi boli cardiovasculare?

 

Ora de toxicologie

Sau aşa ceva. În fine, o oră care să le spună drept copiiilor noştri ce înseamnă drogurile recreaţionale,  amfetamina,  marijuana, cocaina şi  restul.Şi cum data viitoare se poate întâmpla să nu se mai trezeşti dacă  îţi dai black out la 15 ani.

 

Ora de supravieţuire

Nu neapărat în stilul Bear Grylls, dar măcar să ştie cum să poată supravieţui pănă vine cineva să-i salveze în cazul în care se rătăcesc sau ajung într-o zonă ostilă. Cum ar fi muntele, de exemplu. Sau dărâmăturile unei clădiri în caz de cutremur. Sau ar putea învăţa cum să se comporte în caz de incendiu.

 

Ora de educaţie rutieră

Eu cu ochii mei am văzut un puşti de 15, 16 ani luat pe capota unei dube pe când alerga după autobuz, fără să se asigure.

 

Cursuri de autoapărare

Mai ales pentru fete, dar bune şi pentru băieţi.

 

Ora de prim-ajutor

Niciodată nu ştii ce-ţi rezervă viaţa şi în ce situaţii la limită vei ajunge. Depinde de tine să îţi salvezi ţie viaţa sau să schimbi destinul unui om ajutându-l să trăiască. Cumva, e un fel de-a te juca de-a Dumnezeu, deci are legătură cu religia, nu?

Popa-Daniel-01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.