Stai pe toc sau stai pe loc

Se spune că mersul pe jos face piciorul frumos. Aşa că prietena mea Ilincuţa mergea pe jos mai ceva ca un globetrotter, dar mergea degeaba. Adică ok, piciorul era frumos, dar era degeaba. Şi asta pentru că vara mergea încălţată cu nişte şlapi scârboşi, genul de şlapi in care stau florăresele la colţul străzii, iar in restul anului, umbla în nişte ghete cu botul pătrăţos, fără toc şi fără haz, genul de ghete de pensionară care suferă de monturi şi de reumatism.

Nu era, deci, nicio mirare că, deşi avea piciorul frumos, era singură cuc, şi, dacă nu-l puneai la socoteală pe motanul Sucă, niciun bărbat nu-i mai trecuse pragul de ceva timp. Stând, însă, acasă în fiecare seară, a avut destul timp să observe ce viaţă bogată în evenimente ducea  vecina de palier care iesea aproape zilnic şi nu de două ori la rând cu acelaşi bărbat. llincuţa nu observase, însă, pantofii cu toc superbi pe care-i purta vecina cu aroganţa unei regine şi eleganţa unei balerine. Era o pereche de pantofi roşii ca un trandafir abia cules şi cu nişte tocuri lungi şi subţiri care-i lungeau picioarele de ar fi făcută invidioasă până şi pe madam Herzigova.

Aşa că, într-o bună zi, şi-a luat inima în dinţi şi a poftit-o la o cafea s-o întrebe care e secretul succesului ei.

Păi pisi, i-a spus vecina, împungând acuzator aerul cu degetul în direcţia  botinelor. Păi cum vrei tu să întoarcă un bărbat capul după tine încălţată cu şalupele astea?

Aşa că Ilincuţa şi-a luat seama şi a doua zi de dimineaţă, la prima oră, s-a dus să-şi cumpere o pereche de pantofi cu toc. N-a mai avut răbdare să ajungă acasă şi  i-a încălţat pe loc, acolo. Neobişnuită, însă, să meargă pe tocuri, s-a împiedicat la prima bordură şi a venit grămadă peste un domn tânăr şi drăguţ care îşi căuta cheile de la maşină fix acolo, în calea ei. Domn cu care este şi acum, la mai mult de un an după întâmplare. Şi m-am urcat pe-un toc şi v-am spus povestea aşa.

Ce voiam eu să spun, de fapt, e că pe 14 septembrie sărbătorim cu http://www.fashionup.ro/ Ziua femeilor #petoc. Află despre reduceri,  premii şi alte surprize pe http://blog.fashionup.ro/.

0aea9a469bb81d7664f92d9bbfc2d7c4

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.