This is Spartă, faceți una nouă!

Am fost cinci ani la rând în Grecia și n-am văzut în viața vieților mele măcar o urmă de bon fiscal, doar niște mâzgalituri în alfabetul lor, pe o bucată de șervețel. de câte ori aveam indoieli cu privire la faptul că am băut cinci beri de una singură, îmi venea să-mi cer scuze că nu știu alfabetul lor ca să nu-i mai deranjez de câte ori puneau ceva în plus la notă.

Te împiedicai de caracatițe în apă la tot pasul, cred că dacaă mă uitam mai bine găseam una și în duș, în cameră. Ei, grecii le serveau cu 40 de euro la restaurantul de pe plajă de zici că faceau înconjurul Pământului cu ele în acvarii, cărate în spinare de cărăuși cu doctorat la Oxford.

Peștele, la fel. Anul trecut am fost pe o insulă. Apă de jur împrejur, cât vezi cu ochii, deci. Și peștii, ghici unde trăiesc. Și ghici cât era kilu de pește la taverna de pe  malul ăla cu pești în apă? Well, de la 40 de euro în sus ca în Herăstrău, la Casa di David.  Tot așa, plimbați de cărăuși în jurul lumii. Adică ăia când au prins peștele, nu au pornit cu el spre mal, ci au pornit spre larg, hăt, și au mers și au mers până au ajuns, dar venind din sens opus.

I-am întrebat anul trecut pe ăia la care am stat cum e cu criza și cu datoriile. Și mi-au spus că lor le e greu să țină singuri toată pensiunea, că nu găsesc oameni să muncească, toți preferă să stea cu șprițul în bot în loc să lucreze. Și când vin portăreii? am întrebat noi, naivi.

Ee, când vin portăreii, s-a hăhăit ăla, ne punem cu pietre pe ei.

Așa că eu de banii ăia de crowdfunding pentru salvarea Greciei mă duc să-mi iau ceva frumos.

6831608_f520

7 comentarii

  1. dede cati spune:

    Spor la cumparaturi…Acum dupa ce ai stat pe iaht cu Leo..nu,nu ala de la Strehaia ce poti sa_ti mai doresti ??

  2. mike spune:

    Si pentru toate aceste observatii ti-au trebuit cinci ani (la rand). Am fost in Bulgaria de cateva ori si pot sa spun ca nu e ceea ce ma asteptam, an de an e tot mai prost. Restul tarilor sunt pentru initiati 🙂

  3. Bookish spune:

    Tatăl meu a fost prin 95-96 în Grecia într-o delegaţie şi ţin minte că a rămas uimit ce program lejer de muncă aveau şi cât de puţin munceau de fapt. Nu-i de mirare că sunt în datorii până peste cap. Poate ar trebui să nici nu le mai aducem bani din turism, să se trezească şi ei odată la realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.