Top 5 prietene de care e bine să te fereşti

Pe locul 5 e prietena mai slabă, mai frumoasă, mai sexoasă. Ţi-a suflat de sub nas iubiţii începând din clasa a patra, de când era doar o zgâtie cu codiţe. Acum e o zgâtie cu şuviţe, dar continuă să facă acelaşi lucru: să fie mai frumoasă, mai apetisantă şi mai interesantă ca tine, orice ai face. Poţi să iei tu premiul nobel pentru inventarea bateriei de smartphone care ţine o zi întreagă, tot ea e mai bună. Şi dracu ştie ce mănâncă de e la fel de slabă ca-n liceu.

Pe locul 4 e moralista. Aia care dă ochii peste cap critic de câte ori întorci capul după un bărbat care ei nu i se pare suficient de bun. Aia care îţi dă peste mână când vrei să bagi şi tu o aşchie de ciocolată în gură şi care nu se ameţeşte niciodată şi-ţi numără paharele de prosecco la petreceri.

Pe locul 3 e prietena aia a ta care toată viaţa şi-a dorit să se mărite şi să toarne copii. Nu mulţi, că nu e proastă, doar doi. Dar ăia doi ai ei fac cât două mii ai altora. Ai ei rezolvă integrame pe oliţă, vorbesc fluent patru limbi, pictează capodopere cu piureul de fructe şi sunt pe cale să descopere o nouă teorie a universului. Iar ea, doar despre asta vorbeşte. Fără oprire.

Pe locul 2 stă frumos picior peste picior prietena care este păstrătoarea secretelor omenirii şi ştiutoarea tuturor comploturile mondiale legate de lapte, carbohidraţi, zahăr şi medicamente. În formă agravată, ştie şi cât de nocive sunt vaccinurile.

Iar pe primul loc e prietena care te bate pe umăr şi te linişteşte, spunându-ţi cald că e ok să fii aşa cum eşti, că trebuie să te accepţi chiar dacă ai mustaţă şi 120 de kile şi că ăla care te iubeşte cu adevărat, te iubeşte aşa cum eşti. Dă-le dracului de tocuri, la ce-ţi mai trebuie parfum şi ruj, aruncă un sac pe tine şi gata pentru că nu contează exteriorul, ci interiorul. Ceva mai distructiv şi mai fals n-am auzit în viaţa mea. Dacă eşti singură, aşa o să rămâi. Bărbaţii n-au timp şi nici chef să stea să descopere ce suflet minunat ai. Iar dacă ai deja pe cineva, da, probabil că te va f¤¤e aşa cum eşti, dar nu pentru că te iubeşte cu cele o sută douăjde de kile transpirate şi mustaţa ta plină de personalitate, ci pentru că nu are de ales. Încă. Sau din obişnuiţă. Sau din plictis. Aşa cum mănânci tu nişte paste cu brânză înţepenite în frigider de două zile, deşi tu pofteşti la amandine. Acuma, tu ştii mai bine. Vrei să fii macaroana rece mâncată în silă sau amandina savurată pe îndelete?
well-be-best-friends-forever

2 comentarii

  1. Hercule spune:

    … iar cu prietena cea mai buna, „vanezi” impreuna, iar apoi impartiti prada. 😉

    http://petebrownuk.tumblr.com/post/134778493055/petebrownuk-mark-and-jamie-are-college-buddies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.