Veceul național

Nimic nu reflectă mai bine gradul nostru de civilizație ca popor decât știrea de interes național cu WC-ul cu flori de pe nuștiuce autostradă. Adică da, băi, e firesc să te minunezi ca la Maglavit că ai văzut un veceu curat și cu trei fire de flori puse în geam atunci când toată viața ta de român ai vazut numai veceuri băltite, cu căcați înșirați pe pereți ca stucaturile la Versailles.

Eu zic să-l puneți pe steag. Să-l faceți simbol național. Pentru că da, e atât de șocant încât, odată intrat în veceul minune, te ciupești să te asiguri că nu visezi, îți trec prin cap secvențe din filme cu realitatea virtuală, matrix, chestii. Adică băi, de băut, nu ai băut în ultimele zece ore, de fumat, n-ai fumat și totuși, vezi minuni cu ochiul liber. Un alt trecător cocârjat de nevoile pântecelui s-a oprit și el în prag, cu gura căscată și asta îți confirmă faptul că e real. Deja sunteți doi care îl vedeți.

E clar, e timpul să o puneți de-un altar să vină pelerini din toată țara să vadă cu ochii lor o asemenea minune. Să-și atingă hainele de faianța curată și să strecoare acatiste în spatele oglinzii. Să-și atingă portofelele ca la moaștele sfintei Paraschiva întru veșnica bunăstare.

Acuma, să vă spun drept, în Austria au astfel de minuni la fiecare 2 km. Și nu numai că au flori la oglindă, dar o orchestră simfonică cântă Strauss ca să-ți acopere eventualele sunete nedorite, hârtia igienică e parfumată cu channel, un negru musculos  în veceul doamnelor și o ciuciungheză cu o bere rece pe cap în cel al bărbaților îți fac masaj cât stai pe tron.

Ca să nu ziceți că nu v-am spus.

holy-shit_o_2149251

7 comentarii

 1. idaho spune:

  1. Vezi că e o greșeală în ultima propoziție. Un copy-paste dubios, probabil.

  2. În Austria în fiecare budă de pe autostradă este Andre Rieu cu orchestra care cântă vlasuri de Strauss. Dacă doamne feri! e mai încăpățânată situația, îți trage un marș Radetzky.

 2. Shorin spune:

  Coloana infinitului e minciuna. Nu ai vazut Romania pana cand nu ai vizit acest veceu 🙂
  Daca stai prea mult pe tron vine paznicul si iti canta „Desteapta-te romane”

 3. mike spune:

  Nu stiam de faza cu veceul, acum am cautat atent pt ca m-ai facut curios.Cat despre partea a doua..V-am pupat, am plecat in Austria sa verific!

 4. Barba Capri's spune:

  Nu se poate! Nu se poateeeeeeee! E o ştire falsă. În primu’rând, nu se face vorbire (că aşa se spune acu’), despre ce autostradă e vorba. Vorba aia, sunt două autostrăzi mari şi late (nu prea late ….). Poti să spui pe care e? …. E! Vezi! Ne-ai minţit! Asta e ca povestea aia cu deşertu’ Un om sleit de puteri se târâie prin deşert implorând după apă. La un moment dat îi apare în faţă o oază dar nu ştie dacă e aievea sau e o ‘OAZA MORGANA’. Iar el tot visează cum apa cristalină îi inundă ceru’ gurii apoi se scurge pe gât şi parcă nu se satură.
  Aşa e şi ideea ta. Chiar mă văd flatulând (a se citi fluturând) voios printre muşcate şi parfumuri exotice, eliberând din adâncuri’ …..cârnăciori pufoşi stropiţi din plin cu ‘una blondă cu guler de spumă’- Că na! suntem şi noi oameni finuţi, nu aruncăm aşa cu ‘bombe chimice’ ca să se usuce până şi muşcatele şi nici nu eliberăm din burta avionului proiectile cu diametru’ cât un parizer ţărănesc, care atunci când se scufundă ridică coloane da apă la sute de metri înălţime.(Mai nou ăştia folosesc bombe cu fragmentare care au o arie mai mare de răspândire, dar, cum îţi spuneam, depinde de ce consumi).
  Vezi? Ideea ta e una de reclamă. Muzică, parfumuri, albul strălucitor al ‘tronului’ în contrast cu albastrul înspumat (ocean)al odorizantului duck, îţi crează sentimentul unei digestii senine şi pure ca şi cum nici usturoi n-ai mâncat nici gura nu ţi-a mirosit. Îţi sădeşte iluzia de cetăţean, civilizat, cu o alimentaţie corectă, bio sano, lacto, fructo, vegano, …. ăăăăăăăăăăă sănătoasă cu multe fibre şi vitamine.
  Ştii unde ne păcăleşti tu? Nu că n-ar exista undeva pe lumea asta o asemenea construcţie.(poate te-ai inspirat din ghames of thrones). Nu! Singurul indiciu care ne arată că suntem păcăliţi este ‘LEGEA CONSERVĂRII MATERIEI’ – care în una din variantele ei spune: ‘Ce bagi pe gură, aia scoţi’.
  Ori românu’ când scoate ce scoate, trebuie să fie ceva mare, puternic, intens (75% cacao), rustic, zdravăn, dintr-o bucată.
  La noi nu e valabilă ideea că loţiunile scumpe se păstrează în sticluţe mici.
  Aşa că hai să terminăm cu ideea asta! Îţi propun alta, tot de reclamă:
  Toaleta e la televizor.Veceu’ e în fundu curţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.